dilluns, 15 d’abril del 2024

Fotografia macro a l'Arborètum amb Antonio Tehàs

 


Benvolguts socis i sòcies,


La fotografia macro ens obre una finestra a l'univers del petit, revelant detalls i textures que sovint passen desapercebuts a simple vista. És una forma d'art que requereix paciència i precisió, i que transforma el minúscul en espectacular, permetent-nos explorar el món natural des d'una perspectiva profundament íntima i detallada.

El dissabte 27 d'abril, de 9 a 13 h, ens desplaçarem fins a l’Arborètum de Lleida on començarem la jornada amb una introducció teòrica sobre macrofotografia a càrrec d'Antonio Tehàs i posteriorment realitzarem la part pràctica dins del recinte. L’entrada al recinte té un cost baix, però farem una petició conjunta per veure si podem tenir l’entrada gratuïta, en el cas que no aconseguir-ho, gestionarem el pagament des del grup de WhatsApp des del qual coordinarem la sortida.

 

Per aquesta sortida serà necessari una càmera amb ajustos manuals, objectius llargs (en especial macros), també podrem portar lents d'aproximació i tubs d'extensió.

 

Aquesta activitat estarà conduïda per membres de la comissió de sortides, els quals donaran suport a les persones que ho necessitin.

 

Aprofiteu aquesta oportunitat per introduir-vos i/o practicar en una nova tècnica fotografia i compartir experiències amb altres companys i companyes. Inscriviu-vos mitjançant el següent enllaç:

https://chat.whatsapp.com/BSa1bmDXNon1KfySniNETl


Esperem amb il·lusió compartir aquesta experiència amb tots i totes vosaltres!


La Junta i la comissió de sortides

dijous, 11 d’abril del 2024

Curs "Màscares de Lluminositat de Tony Kuyper", impartit per Jorge Lázaro

 


Benvolguts socis i sòcies dels Amics de la Foto de Lleida,

 

Us convidem a la formació exclusiva i gratuïta, "Màscares de Lluminositat de Tony Kuyper", impartida per en Jorge Lázaro.

 

📅 Dates: 18 d'abril i 2 de maig de 2024

🕗 Hora: 20 a 22 h

📍 Modalitat: Videoconferència

 

En aquest curs, descobrirem com transformar les nostres fotografies amb tècniques avançades de selecció de llums i ombres. Treballarem des de la comprensió dels conceptes bàsics de lluminositat fins a algunes tècniques avançades d’edició localitzada. Crearem i aplicarem màscares de lluminositat de forma efectiva amb un major control sobre l’exposició, el contrast i l’edició de les nostres imatges, descobrirem com podem realçar els detalls en àrees d’ombra, suavitzar transicions entre llums i ombres, i aconseguir un nivell de precisió que no és possible amb mètodes convencionals.

 

No perdeu l'oportunitat d'enriquir les vostres habilitats fotogràfiques i inscriviu-vos ara al curs mitjançant el següent enllaç:

https://chat.whatsapp.com/LEzdsAGyJgg6eYXLHOghD9

Atentament,

La comissió de formació i la junta dels Amics de la Foto de Lleida

dimarts, 19 de març del 2024

Exposició col·lectiva del "1r FotoRepte Detalls de la ciutat de Lleida" a Alcarràs



Des de l'Associació Amics de la Foto de Lleida, i amb el suport de Turisme de Lleida, estarem encantats de comptar amb la vostra presència en una nova presentació de l'exposició col·lectiva que inclourà les millors fotografies del "1r FotoRepte Detalls de la ciutat de Lleida", activitat organitzada per reptar els membres de la nostra entitat a descobrir detalls i indrets emblemàtics, representatius o fins i tot quotidians de la ciutat de Lleida.

 

L'acte tindrà lloc el 25 de març de 2024, a les 19.30 h, a la Biblioteca pública Joaquim Montoy d’Alcarràs ubicada al c/ Dr. Castells, 6 d’Alcarràs. L’horari d’apertura d’aquest espai és el següent: dilluns, dimecres, divendres de 15 a 21 h, dimarts, dijous de 9 a 21 h i dissabtes de 10 a 13 h.

 

Estem segurs que en les fotografies seleccionades podreu apreciar la imaginació i creativitat fotogràfica de les persones que han participat en l'activitat i us farà descobrir detalls sorprenents i únics de la ciutat de Lleida, alhora que la vostra assistència donarà suport al treball i entusiasme dels nostres companys i companyes.

Agraïm la vostra atenció i esperem saludar-vos en l'acte inaugural de l'exposició.

Rebeu una cordial salutació,

La Junta Directiva i la comissió d'exposicions i concursos



Fotos de la sortida "Ens atrapa el Rosa"

Fotografies fetes pel company Antonio Gil @antoniogilpanadero 







diumenge, 17 de març del 2024

Barcelona, dels Laietans a la Ciutadella



Benvolguts socis i sòcies dels Amics de la Foto de Lleida,

 

Ens complau convidar-vos a la sortida fotogràfica "BARCELONA, dels Laietans a la Ciutadella", una ruta fotogràfica per la història de Barcelona.

 

El pròxim 13 d’abril, sortirem a les 7.30 h del camp d’esports de Lleida (av. Fleming) on està previst que hi tornem cap a les 21 h.

 

Durant la jornada, recorrerem el trajecte des de la plaça Catalunya fins al parc de la Ciutadella i coneixerem una part de la història de BCN. Al matí, recorrerem el barri Gòtic on podrem veure una necròpolis, la plaça Sant Felip Nerí, unes columnes romàniques, l’exterior de la catedral del Mar, els baixos del museu Picasso, el grafit del petó i dinarem al costat de l’estació de França i el Born. A la tarda, anirem cap al parc de la Ciutadella on passarem la tarda fins l’hora de tornar.

 

Aquesta sortida la realitzarem en autocar amb un nombre de participants entre 40 i 50 persones. El cost individual de l'autocar és de 19,75 € i el del dinar de 22,90 €, per tant, el cost total de la sortida serà de 42,65 € per persona. Donat que les places són limitades, caldrà fer primer la inscripció a l'activitat i llavors us facilitarem les dades de pagament que és el que formalitzarà la reserva de la plaça un cop rebut el justificant de l’ingrés. La selecció es farà per rigorós ordre de pagament.

 

Per aquesta sortida, es necessitarà equip fotogràfic o mòbil amb ajustos manuals i qualsevol classe d'objectius (en especial angulars), begudes, entrepà per esmorzar, calçat i roba adequada. Per aquesta sortida NO es podrà portar trespeus.

 

Aquesta activitat estarà conduïda per membres de la comissió de sortides, els quals donaran suport a les persones que ho necessitin.

 

Si sou soci/sòcia dels AMICS DE LA FOTO DE LLEIDA, acompanya’ns en aquesta nova aventura. Inscriu-te i selecciona el menú, abans del 5 d'abril, mitjançant el següent formulari:

https://forms.gle/Z72iW91zWXDRPTCfA


Esperem amb il·lusió la vostra participació en aquesta nova jornada fotogràfica i de convivència.

 

La Junta i la comissió de sortides dels Amics de la Foto de Lleida.

dimarts, 12 de març del 2024

Col·laboració amb la desfilada solidària de Down Lleida



Benvolguts socis i sòcies dels Amics de la Foto de Lleida,

 

Ens complau anunciar una nova col·laboració solidària, en aquest cas es tracta de la desfilada solidària en benefici de l'associació Down Lleida.

 

La desfilada es realitzarà el 22 de març, durant la mitja part del partit de bàsquet al pavelló Barris Nord de Lleida. Per aquesta ocasió, necessitarem 5 fotògrafs o fotògrafes voluntaris per capturar els moments de la desfilada i cedir les imatges a l'organització de l'esdeveniment solidari.

 

Si tens interès a col·laborar com a fotògraf/a en aquesta jornada especial, apunta't al següent enllaç de WhatsApp, tingues en compte que la selecció es farà per rigorós ordre d'inscripció:

https://chat.whatsapp.com/GaTjg3EpKNR3JLYxBN4UXJ

 

Esperem la teva participació per immortalitzar aquest esdeveniment i donar suport a una bona causa.


Moltes gràcies,

La Junta dels Amics de la Foto de Lleida

dijous, 7 de març del 2024

Ens atrapa el rosa. Nova data.





Benvolguts socis i sòcies,

 

A causa de la meteorologia prevista per aquest dissabte i a l’estat actual de la floració, us comuniquem que s’ha ajornat la sortida de la floració fins al diumenge de la setmana vinent (17 de març). A sota us facilitem de nou l’anunci de la sortida amb les dades actualitzades.

 

Prepareu-vos per a la màgia de la floració amb la nostra sortida "Ens atrapa el rosa". La cita és el 17 de març, a les 15.30 h, al Camp d'Esports de Lleida des d’on sortiren cap a Seròs on viure’m la floració als camps fins a la posta de sol, capturant escenes plenes de color i vida.

 

Porteu la vostra càmera amb objectius variats (en especial angulars i macros), trespeus i filtres. Recordeu portar roba i calçat adequat així com repel·lent de mosquits. Com sempre, per tal de reduir l’impacte mediambiental i facilitar el transport, uns dies abans coordinarem els vehicles disponibles.

 

Aquesta activitat estarà conduïda per membres de la comissió de sortides, els quals donaran suport a les persones que ho necessitin.

 

Aprofiteu aquesta oportunitat per gaudir de la fotografia en plena natura i compartir experiències amb altres companys i companyes, inscriviu-vos a aquesta nova aventura visual mitjançant el següent enllaç:

https://chat.whatsapp.com/HWIaNwCV3LpAPhr0iVoQwd


Esperem amb il·lusió compartir aquesta experiència amb tots i totes vosaltres!

 

La Junta i la comissió de sortides

dimecres, 6 de març del 2024

Speculum Memor: La fotografia com no te l'han explicada mai



Benvolguts socis i sòcies dels Amics de la Foto de Lleida,

 

Un any després de la nostra primera formació relacionada amb la intel·ligència artificial impartida pel fotògraf lleidatà Jordi V. Pou, ens complau anunciar-vos una nova i excepcional formació impartida també per ell titulada: "Speculum Memor: La fotografia com no te l'han explicada mai". Aquesta formació es realitzarà en videoconferència els dies 13, 20 de març i 3 d’abril de 2024, de 20.00 a 22.00 h.

 

En aquesta ocasió en Jordi ens convida a un viatge fotogràfic des dels inicis fins al futur de la fotografia. Explorarem les veritats i mentides de la fotografia, els dogmes que han caigut i els moments claus que han marcat la seva evolució. A través de la reflexió sobre el nostre passat, present i futur fotogràfic, entendrem el significat profund de fer fotografies.

 

No us perdeu aquesta oportunitat única de profunditzar en la vostra passió per la fotografia amb un dels mestres més reconeguts en aquest camp, si sou socis/òcies dels AMICS DE LA FOTO DE LLEIDA, inscriviu-vos gratuïtament mitjançant el següent formulari electrònic:

https://chat.whatsapp.com/JSWeM6Hq6iA1irZnEuzd45

 

Us esperem però mentrestant prepareu-vos per qüestionar i expandir la vostra comprensió de la fotografia!


La Junta i la comissió de Formació

dimarts, 27 de febrer del 2024

Ens atrapa el Rosa, sortida a Seròs



Benvolguts/des socis i sòcies,

 

Prepareu-vos per a la màgia de la floració amb la nostra sortida "Ens atrapa el rosa". La cita és el 9 de març, a les 15.30 h, al Camp d'Esports de Lleida des d’on sortirem cap a Seròs on viure’m la floració als camps fins a la posta de sol, capturant escenes plenes de color i vida.

 

Porteu la vostra càmera amb objectius variats (en especial angulars i macros), trespeus i filtres. Recordeu portar roba i calçat adequat així com repel·lent de mosquits. Com sempre, per tal de reduir l’impacte mediambiental i facilitar el transport, uns dies abans coordinarem els vehicles disponibles.

 

Aquesta activitat estarà conduïda per membres de la comissió de sortides, els quals donaran suport a les persones que ho necessitin.

 

Aprofiteu aquesta oportunitat per gaudir de la fotografia en plena natura i compartir experiències amb altres companys i companyes, inscriviu-vos a aquesta nova aventura visual mitjançant el següent enllaç:

https://chat.whatsapp.com/HWIaNwCV3LpAPhr0iVoQwd

Esperem amb il·lusió compartir aquesta experiència amb tots i totes vosaltres!


La Junta i la comissió de sortides