dimarts, 13 de setembre del 2022

CorbNatur. Llocs d'aguait a Vallfogona de Riucorb.

Bona tarda companys/es. Després del primer article dedicat al #hidezurita, que esperem fos del vostre interès, seguirem fent un recorregut per la geografia propera visitant alguns hides més, on  darrera hi hagi quelcom més que un negoci o un “modus vivendi” exclusiu. Avui us parlem del hide CorbNatur que podeu visitar i conèixer millor a través del seu blogspot  https://corbnatur.blogspot.com.  

També els podeu trobar a Facebook i a Instagram. De fet el projecte contempla la possibilitat de gaudir de tres hides amb diferents emplaçaments i amb oportunitats de diversitat d'espècies. Nosaltres només n'hem visitat dos de moment, el Hide de Solans i el Hide del Codony. El primer en sessió matinal i el segon en sessió de tarda, hi ha un tercer el Hide les Pedreres que de moment no el coneixem.

Però, tornem enrere per uns instants. CorbNatur està situat a la comarca de la Conca de Barberà, província de Tarragona a una hora, més o menys de casa nostra, just després de Guimerà en el municipi de Vallfogona de Riucorb, on hi ha el famós Hotel Balneari que data del 1901 al voltant del qual hi ha zones residencials amb construccions típiques de la primera meitat del segle passat, realment sembla que el temps s’hagués aturat en aquells indrets.

En front mateix del balneari trobem una gran construcció de l’època on hi ha la “Casa Somsomnis” que fa les vegades d’alberg i on podem gaudir d’un menú quantiós i apetitós per un preu molt assequible.  

Els protagonistes d’aquest projecte encaminat a dinamitzar la zona des del punt de vista de turisme rural, la preservació i conservació del medi natural, són el Rafa Soriano i la seva parella, la Montse. Ell és el responsable de la gestió dels hides com a hobby i enamorat de la natura i del projecte comú que tenen amb la Montse, de fet ell treballa a l’oficina de turisme de Santa Coloma de Queralt. La Montse és la que regenta i administra l’alberg que us hem comentat abans.

L’aguait de Solans, està molt a prop de l’Alberg i de l’Hotel, de fet el cotxe ens deixa en el mateix aparcament, es confortable i còmode per a dos persones. Els ambients creats per en Rafa, estan molt cuidats amb una petita bassa d’aigua corrent on els ocells es banyen i beuen. Les llums són interessantíssimes, tot plegat facilita la composició i a possibilitat de tornar amb les targetes ben plenes de bones imatges.

La quantitat i varietat d'espècies varia segons l’època de l’any que visitem les instal·lacions, depenent de si són èpoques de migració, Març-Abril i Setembre-Octubre. Nosaltres les dos vegades que hi hem estat hem fet 22 especies, lo que considerem més que acceptable. Per últim dir-vos que també hi ha la possibilitat de fotografia nocturna, amb la qual afegim mamífers a la diversitat existent.

Per acabar recordar que mai parlem de preus, tot i que són llocs molt assequibles perquè estan pensats per cobrir les despeses de manteniment i d’aportacions alimentaries, però que sí facilitem el contacte, que en aquest cas és. Rafa Soriano 647584676, mail corbnatur@gmail.com

Josep Maria Font Oncins


Aguait del Solans, CorbNatur



Vista des de l’interior de l’aguait


Aguait del Codony



Vista dels escenaris des de l’interior de l’aguait